Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στήριξαν τα ομόλογα

12Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Η μικρότερη του αναμενομένου ύφεση της ελληνικής οικονομίας (-8,2%) αποσόβησε τις πιέσεις που εμφανίστηκαν σε άλλες περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.


Για μία ακόμη φορά η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων ξεκίνησε από την Αμερικανική αγορά συμπαρασύροντας σε μικρότερο βαθμό προς το παρόν και τους Ευρωπαϊκούς τίτλους. Αιτία στάθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Jerome Powell, ο οποίος αν και αναγνώρισε ότι η άνοδος των αποδόσεων είναι «αξιοσημείωτη» προσέθεσε ότι δεν αποτελεί “αξιοσημείωτη» διαταραχή.


Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 169 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 65 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,97% από 0,99% έναντι -0,30% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,27%.Source: MarketNews Οικονομία