Αύξηση πωλήσεων 11,8% για το Πλαίσιο το 2020

7


Διψήφια αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων παρουσίασε η Πλαίσιο Computers το 2020. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος πέτυχε μεγέθυνση των πωλήσεων κατά 11,8%, στα 354,6 εκατ. ευρώ, από 317,1 εκατ. ευρώ το 2019, βασισμένη στις ισχυρές και αξιόπιστες επιδόσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος και του call center.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 13,3 εκατ. ευρώ, από 13,5 εκατ. ευρώ το 2019, μειωμένα κατά 1,9%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 3,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20% και η καθαρή κερδοφορία στα 3,1 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 59,7%. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 95,7 εκατ. ευρώ. Το προτεινόμενο μέρισμα ανέρχεται στα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Το 2020 ήταν ένα παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, καταφέραμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας κατά 11,8%, παρότι τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για περίπου τρεις μήνες. Η μακροχρόνια στρατηγική μας, με έμφαση στις επενδύσεις σε υποδομές, σε αντιδιαστολή με τον ανεξέλεγκτα μεγάλο αριθμό καταστημάτων, δικαιώθηκε και μας οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Η διακοπή της λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων, λόγω της πανδημίας, απέδειξε την αξιοπιστία μας, μας διαχώρισε από τον ανταγωνισμό και οδήγησε όχι μόνο στην αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας, αλλά και των μεριδίων αγοράς. Κύρια όμως οδήγησε στην περαιτέρω αναγνώριση και καθιέρωση της αξιοπιστίας του brand μας και στην αύξηση της πελατειακής μας βάσης. Η ηγετική θέση της Πλαίσιο στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων συμπληρώθηκε από την ισχυρή βελτίωση των πωλήσεων στις μικρές επιχειρήσεις και τους τελικούς καταναλωτές. Η νέα αυτή πραγματικότητα, μας οδήγησε στο να επενδύσουμε στην πολυδιάστατη γνώση των ανθρώπων μας, αφού αξιοποιήσαμε μεγάλο μέρος του κόσμου μας από τα καταστήματα, αντί αναστολής, σε άλλα κανάλια κι έτσι όχι μόνο αντιμετωπίσαμε την αυξημένη ζήτηση αλλά στηρίξαμε τη στρατηγική multichannel που ήδη μετράει 25 χρόνια στην Πλαίσιο. Η προσαρμογή στον νέο τρόπο επιχειρηματικότητας έφερε περιορισμένη μείωση του μικτού περιθωρίου απόδοσης και αύξηση της κερδοφορίας προ φόρων του ομίλου κατά 20%, ενώ συνεχίσαμε τη συνεπή διαχείριση των στοιχείων του ισολογισμού. Στο πλαίσιο αυτό, νιώθουμε ότι μπορούμε να προτείνουμε μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή, μια ικανοποιητική αύξηση του μερίσματος για τους μετόχους μας».Source: FortuneGreece Επιχειρήσεις